Energivenlig opvarmning med jordvarmeanlæg

– jordvarme som egen energikilde

Jordvarme
horisontalt eller vertikalt jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg er som udgangspunkt den dyreste form for opvarmning at etablere, men samtidig også den mest effektive – og i det lange løb bliver den dyrere pris den billigste!

Fordele ved et jordvarmeanlæg fra Weishaupt:

 • Den ultimative grønne løsning

 • “Gratis” varme fra undergrunden

 • Weishaupt står for al myndighedsbehandling

 • Ejer af Europas største borefirma

 • Højeste COP-værdi

 • Dygtige ingeniører = korrekt dimensionering

 • Jordvarme er den ultimative form for opvarmning

De 2 mest anvendte typer af jordvarmeanlæg er:

 1. Horisontale slanger
 2. Vertikal boring

Længere nede på siden gennemgår vi de to løsninger for etablering af jordvarme.

Med en vertikal boring – også kaldet lodret eller vertikal jordvarme – kan du få et jordvarmeanlæg uden at ødelægge haven. Du kan således bibeholde din have som den er i dag – eller holde muligheden åben for at foretage ændringer i fremtiden.

Med en løsning fra Weishaupt er du sikret en problemfri totalleverance, der yder hvad vi lover, med en attraktiv pris på et komplet jordvarmeanlæg.

Vi giver 10 års garanti på ydelsen af boringen – mere trygt bliver det ikke.

Mange tak for din henvendelse, vi bestræber os på at svare indenfor 1-2 arbejdsdage. Såfremt du ønsker en hurtigere hjælp, bedes du kontakte os pr. telefon 43 27 63 00.
Noget gik galt - prøv venligst igen.

Liebhaverbolig
250 meter vertikal boring

I et nybyggeri i Dragør, hvor plads og jordbundsforhold ikke tillod traditionel jordvarme, måtte bygherre tænke alternativt. Løsningen blev en fremtidssikker løsning fra Weishaupt med en boring/sonde på 250 meter.

Læs mere

Slut med
kolde stuer

1200 m horisontale slanger

Kolde stuer om eftermiddagene, når børnene kom hjem fra skole, var blevet for meget for familien. De ønskede en ny komfortabel varmeløsning, der ikke krævede konstant opmærksomhed. Det krævende træpillefyr blev udskiftet med en jordvarmeløsning fra Weishaupt.

Kontakt os for mere info

Få en gratis
energiberegning

Brug 5 min. og udfyld vores skema, så udarbejder vi en gratis beregning. Beregningen giver dig et overblik over dit nuværende anlæg, i forhold til forbrug, økonomi og miljø samt fremtidsmulighederne med en ny energirigtig varmepumpe. Beregn din pris på jordvarmeanlæg her og se, hvad jordvarme koster.

GRATIS ENERGIBEREGNING

Horisontale slanger
vandret jordvarme

Det traditionelle jordvarmeanlæg med horisontale slanger fik sin debut i Danmark for snart 40 år siden.

Den gang havde man ikke 100% styr på dimensioneringen. Ofte var jordarealet for lille og jordslangerne var placeret for højt i jorden. Dette har medført et til tider ufortjent dårligt ry for jordvarme, når haven var tilfrosset og den eneste tilbageværende varmekilde var den dyrt kørende el patron i varmepumpen.

I dag ved vi, at jordslangerne skal graves 20 cm under den maksimale frostgrænse (dvs. 120 cm i Danmark). Sammen med et tilstrækkeligt jordareal, sikrer dette at anlægget klarer sig igennem den hårdeste danske vinter, uden at effektiviteten og dermed økonomien lider nød.

Fordele/ulemper

 • Arealet hvor der er lagt jordvarmeslanger, må ikke efterfølgende bebygges eller bruges til formål, der frarøver jorden nedbør.
 • Etableringen af et horisontalt jordvarmeanlæg ødelægger altid græsplænen og vil altid medføre en større reetablering af haven.

Dette kan være en anledning til at give haven en generel opfriskning. Hvis ikke man ønsker eller behøver at opfriske haven, da kan det i mange tilfælde i forhold til den samlede pris betale sig at kigge på en lodret jordsonde i stedet, hvor omkostningen til reetablering oftest er langt mindre.

Vertikal boring
lodret jordvarme

En lodret jordsonde optager et forsvindende lille areal.

Teknisk set kan den etableres næsten alle steder, f.eks. i indkørslen. Det bliver derved muligt, at installere jordvarme, hvor pladsen ellers ikke er til det.

I praksis er der en række miljøforhold, der skal være i orden og dette skal godkendes af den tilhørende kommune.

Den lodrette jordsonde henter sin energi fra de dybere jordlag og er derfor upåvirket af vind, vejr og årstid.

Afhængig af undergrunden kan der bores op til 250 m pr. boring. Temperaturen fra sonden er højere gennem vinteren og varmepumpens effektivitet øges derved.

Fordele/ulemper

 • Der er en række ekstra omkostninger og altså højere priser forbundet med etableringen af en jordsonde.

Dette gør umiddelbart den lodrette jordsonde til en dyrere løsning, end de traditionelle vandrette anlæg, men udgifter til reetablering kan udligne prisen på de 2 typer af løsninger.

Weishaupt er
Eksperter i boringer

Den grundlæggende forudsætning for velfungerende jordvarme og vores priser, er en professionel og korrekt dimensioneret løsning. Hvad enten det drejer sig om en boring til en jordsonde eller slanger under jorden, kan vi etablere jordvarme. Weishaupts datterselskab BauGrund Süd er en af de største og mest professionelle virksomheder i Europa inden for geotermi.

 • Energibesparende varmepumper

 • Tysk producent

 • 24 timers døgnvagt

 • Top kvalitet

 • Rådgivning

 • Gratis beregning

 • Fornuftige priser

 • Kontakt os

Mange tak for din henvendelse, vi bestræber os på at svare indenfor 1-2 arbejdsdage. Såfremt du ønsker en hurtigere hjælp, bedes du kontakte os pr. telefon 43 27 63 00.
Noget gik galt - prøv venligst igen.